Moda Tasarımı Programı Öğrenci Etkinlikleri

İSTANBUL TEKNİK GEZİSİ ÖĞRENCİ ETKİNLİKLERİ

10-12 EKİM 2018

Faaliyet İçeriği

Öngörüldüğü şekliyle İstanbul’a Teknik Gezi düzenlenmiştir. Gezi kapsamında;  İstanbul’da yer alan moda enstitüsü ile ilgili firma ve fuarlar ziyaret edilmiş, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulmuştur. Okulu temsilen moda programı 1-2sınıf öğrencileri katılmıştır.

Teknik gezinin amacı

Bu faaliyetin temel hedefi;  Moda tasarım sektörünün çalışma şeklini yerinde görmek amacıyla öğrencilerimize tecrübe kazandırmaktır.

10 EKİM  (Çarşamba):

İzmir’den İstanbul’a hareket : 23:00 Kalkış – 08:30 Varış

11 EKİM  (Perşembe):

ADİL IŞIK GROUP semineri

12 EKİM (Cuma):

Premiere vision tekstil fuarı gezisi: 10:30

Mezun öğrenciler ile buluşma 19:30

İstanbul’dan  İzmir ’e kalkış: kalkış 23:00- 07:00 varış

TEKNİK GEZİ PROGRAMI

10 Ekim 2018 Çarşamba günü akşam 23:00 da Ege üniversitesi kampüsünde toplanarak İstanbul yolculuğu başlamıştır.

TEKNİK GEZİ 1.Cİ GÜN:  ADİL IŞIK GROUP   semineri

Program saat 9:00 ’da başlamıştır. Öğrencilerimize kahvaltı ikramından sonra toplantı salonuna geçilerek, firmanın insan kaynakları departmanında çalışan yöneticiler ve asistanlar önce kendilerini tanıtıp ardından mezun olduktan sonra iş başvurusunda dikkat edilmesi gereken önemli hususlar anlatıldı.

İçeriği: İş başvurusunda kılık kıyafetin önemi, cv sunum tekniği ve konuşma üslubu.

Seminer sonrası firmanın önemsediği grup çalışmasını, kendi geliştirdikleri yöntemle öğrencilere emoji ile cv hazırlama yarışması düzenledi. Yarışmanın birincilerine ADL yeni sezon kataloğu ve ajanda hediye edildi.

Firmanın tasarım departmanında görevli tasarımcının, tasarımın yol sürecini slayt sunumu ve daha önceden hazırlanmış sezon MOODBOARDları , ürün ve kumaş kataloglarıyla birlikte bilgi verdi. Bilgilendirmenin yanı sıra piyasa odaklı çalışma şekli ve disiplinine değindi. Peşinden firmanın genel koordinatörü, ADL firmasının içeriği ile ilgili bilgi vererek semineri sonlandırdı.

TEKNİK GEZİ 2.Cİ GÜN: İSTANBUL PREMİERE VİSİON fuar gezisi

Saat 10:30’ da İstanbul kongre merkezinde düzenlenen Premiere Vision tekstil fuarına giriş yapıldı. İlk görüşme Japon firması olan YKK ile öğrencilerimiz ikişerli grup halinde tanıtım gerçekleştirdi. Görüşme sonrasında YKK’ nın Ege Üniversitesi Bayındır meslek yüksek okulu ile proje çalışması planlandı.

İçeriği: Firma tanıtımı, üretmiş olduğu aksesuarların çeşitleri, isimleri ve kullanılan malzeme bilgisi

Sonrasında öğrenciler fuar içerisinde serbest bırakılarak stand gezisi yaptı ve saat 15:00’ da gezi sonlandırıldı.

Fuar çıkışı sonrası  saat 18:40’da ŞİŞLİ deki CEVAHİR AVM de, Ege Üniversitesi Bayındır Meslek Yüksek Okulundan mezun; KOTON, LC WAİKİKİ, ADİL IŞIK ve benzeri firmaların tasarım departmanında çalışan mezun 10 öğrencimizin görüş ve tavsiyeleri alındı.

Görüşme içeriği: Her mezun öğrencinin tek tek kendini tanıtmasından başlayıp piyasada çalışma şartları ve firma beklentilerini anlatmasıyla son buldu.