Tarihçe

1997 Yılında kurulan ve Bayındır Belediyesi ile İzmir Valiliğince tahsis edilen binalarda   eğitim – öğretim faaliyetlerine başlayan Bayındır Meslek Yüksekokulumuz 5 Haziran 2000 tarihinde Bayındır Belediyesince Üniversitemize bağışlanan arazi üzerine yapılan 1.420 m2 kapalı alana sahip kendi binasına taşınmıştır. Ayrıca Üniversitemiz ile Bayındır İlçesi hayırsever iş insanlarından Sadık SUSAMCIOĞLU arasında imzalanan protokolle, 2007 yılında yapımına başlanan 1.420 m2 ek bina 2008 yılında tamamlanmış olup toplam 2.840 m2 alanda eğitim öğretim faaliyeti sürdürülmektedir. İzmir’in Bayındır ilçesine 42 dekarlık alanda kurulan Bayındır Meslek Yüksekokulu ;’’Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ’’ ,’’Seracılık’’, ‘Moda Tasarımı’’ ve ‘’Çim alan Tesisi ve Yönetimi’’ olmak üzere 4 programıyla ülkemizin gereksinimi olan kalifiye insan gücünün karşılanması amacıyla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.